Europese kampioenschap 2015 teaching pro’s Bulgarije

Dit jaar heb ik me weer kunnen kwalificeren voor dit toernooi, er hebben 3 Nederlanders aan mee gedaan. Totaal waren er 58 professionals aanwezig op dit toernooi.
De eerste dag maakte ik een solide ronde van level par 72, een zeer aparte ronde met 18 parren, de putjes voor birdie wilden helaas niet vallen. Dag 2 was heel anders. Op mijn eerste hole maakte ik een dubbel bogey door een slordigheidje, de tweede hole meteen een birdie en de 3de hole weer een bogey. Dus al 3 verliesslagen in 3 holes. Slechte start. Gelukkig vielen deze dag wel wat putjes, uiteindelijk maakte ik deze dag 6 birdies voor een totaal van 71 -1 voor de dag.
Dag 3 was een off day, mijn swing had niet het juiste ritme en het was hard werken helaas wist ik geen birdies te maken maar wel 4 bogeys. Deze dag helaas 76 slagen.
Dag 4 begon ik met een par op de 2de hole een 3-put gelukkig op hole 3 maakte ik een birdie put vanaf 3 meter. De 3de hole had ik een goede afslag, de rweede slag die hookte ik een klein beetje en lag in de semi rough, dit is een par 5 en ik had nog 63 meter naar de vlag, deze slag holede ik uit voor een eagle. Dus een goede start van de dag, helaas kon ik dit niet vasthouden maar maakte deze dag wel een ronde level par 72.
Uiteindelijk naar 4 dagen ben ik geeindigd op +3 op een zeer pittige baan, dus zeer tevreden.
Dit was goed voor een gedeeld 37ste plaats.

Ik ben ook zeer blij dat ik bij de top 40 teaching pros van Europa behoor qua eigen niveau. Dit biedt weer mogelijkheden voor de toekomst en weer een bevestiging van mijn eigen spel dat dit wel in orde zit.

Met vriendelijke groet,
Edwin Derksen